Tyrkoczący wentylator/dmuchawa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomi37
    Classic
    • 2013
    • 5

Jak w temacie, jeśli ma ktoś na zbyciu któryś z powyższych w dobrej monecie, będę wdzięczny za info na prv.

Z góry dziękuję.
  • allen91
    Classic
    • 2012
    • 17

Cześć, mam następujący problem w mojej O2: strasznie głośno działa mi wentylator, słychać takie terkotanie jakby dostał się tam jakiś liść albo coś w tym stylu... Ciężko to opisać słowami, im wyższy stopień nawiewu tym 'terkotanie' staje się głośniejsze. Bez muzyki w dłuższej trasie nie do zniesienia . Można się jakoś do tego cholerstwa dostać? Wentylatorek umieszczony jest gdzieś za/pod schowkiem pasażera z przodu, ale w związku z tym, że jestem laikiem wolę sam nie zabierać się za rozkręcanie kokpitu

Z góry dziękuję za pomoc

Komentarz

• Chris11
      RS
      • 2011
      • 1587

Najpewniej dostał Ci się liść do dmuchawy. W moim poprzednim aucie w takim wypadku pomogło wyciągnięcie filtra kabinowego i zabawa z dmuchawą na zasadzie włączanie nawiewu na maks i wyłączanie, to samo z obiegiem wewnętrznym... i tak w kółko.

W sumie, po krótkiej zabawie, dmuchawa wypluła sporą ilość małych liści i był spokój.

Komentarz

• rufus123
        Rider
        • 2012
        • 476

allen91, zajrzyj do postu z moją o2 tam znajdziesz wątek dmuchawy - co u mnie powodowało "terkotanie".

Komentarz

• chomacze
          Classic
          • 2007
          • 22

Trzeba wyciągnąć dmuchawe i ją oczyścić oraz przesmarować delikatnie wirnik smarem miedzianym małą ilością. Dmochawe wyciągasz bez specjalnych cyrków , należy odkręcić 1 śróbke wypiąć kable z kostki i przekręcić dmuchawe ręką w lewo i masz całą dmuchawe, idziesz do domu z dmuchawą i się bawisz . Powodzenia !!! (Silnik dmuchawy zlokalizowany jest przy filtrze kabinowym ,dojście od dołu deski tak jak do filtra ).

Komentarz

• rufus123
            Rider
            • 2012
            • 476

Wszystko się zgadza, tyle że trzeba odkręcić dwie śruby kluczem 6.. 7.. czy jakoś tak

Komentarz

• zbigzydecki
              Drive
              • 2010
              • 43

Zamieszczone przez Chris11
              Najpewniej dostał Ci się liść do dmuchawy. W moim poprzednim aucie w takim wypadku pomogło wyciągnięcie filtra kabinowego i zabawa z dmuchawą na zasadzie włączanie nawiewu na maks i wyłączanie, to samo z obiegiem wewnętrznym... i tak w kółko.

W sumie, po krótkiej zabawie, dmuchawa wypluła sporą ilość małych liści i był spokój.
              Jeżeli dmuchawa wypluła liście to chyba nie było wkładu filtra kabinowego,chyba że się mylę.W takim razie jeżeli był,to jak przez papierowy filtr przedostały się liście do dmuchawy.
              zibi

Komentarz

Pracuję...